Membres de l’executiva comarcal de BLOC de la marina alta i la diputada de la Coalició Compromís Mireia Mollà assistiran a la manifestació del 5 de juny demanant la represa de les obres de la variant a Benissa
El BLOC de la marina alta vol fer públic per mig d’aquest comunicat el seu total suport i recolzament a la manifestació convocada per l’Ajuntament de Benissa i impulsada pel nostre regidor, Xavi Tro, per al pròxim dissabte 5 de juny a les 18:00 hores de la vesprada, en la qual es demanarà la represa de les obres de la variant per part del Ministeri de Foment. El lema de la pancarta unitària que encapçalarà la manifestació serà DEMANEM LA VARIANT JA, SENSE MÉS DEMORES, al Ministeri de Foment del Govern d’Espanya. A la mateixa assistiran membres de l’executiva comarcal de BLOC de la marina alta que encapçala Joan Gasquet, la diputada de la Coalició Compromís Mireia Mollà, el candidat del BLOC a les pròximes eleccions autonòmiques per Alacant dins de la coalició Compromís, Dimas Montiel i representants dels col·lectius i grups municipals del BLOC de municipis com Calp, Xaló, Senija, Teulada, etc.
Cal recordar que les obres d’aquesta variant es van paralitzar ara fa un any, provocant greus perjudicis a causa de despreniments i solsides, provocant riscos i molèsties als veïns de Benissa. Després d’algunes reunions amb el Ministeri de Foment i reiterades interpel·lacions al mateix i a la subdelegació de govern a Alacant i manifestacions públiques sobre el problema de la paralització de les obres, que no han obtingut la respostes esperada, tots els grups polítics amb representació a l’ajuntament benisser han decidit mobilitzar-se.
L’Ajuntament de Benissa ha traslladat la proposta que es va aprovar al passat ple ordinari del mes de maig a Benissa, als municipis veïns de Calp, Teulada i als que conformen la Vall del Pop: Senija, Llíber, Xaló, Alcanalí, Parcent, Murla, Benigembla i Castells de Castells perquè com a afectats també pel retard d’aquesta actuació puguen les seues corporacions i veïns sumar-se a ella.
Cal destacar també que Senija ja s’ha sumat a aquesta manifestació gràcies a una moció presentada pel grup municipal del BLOC en aquesta població i que el pròxim dilluns 31 de maig es celebrarà un ple extraordinari a Calp per tal de sumar-se també a la manifestació del 5 de juny a Benissa.

Marina Alta, 28 de maig del 2010

Font:Diari Información

Calp donarà suport a Benissa perquè Foment acabe la variant de la N-332
Aquesta actuació, responsabilitat del Ministeri de Foment, porta un any paralitzada

REDACCIÓ La Corporació calpina celebrarà el dilluns una sessió extraordinària del ple per aprovar l’adhesió de Calp a l’acord de l’Ajuntament de Benissa relatiu a les obres de la variant de la carretera nacional N-332. Aquesta actuació, responsabilitat del Ministeri de Foment, porta un any paralitzada. El passat 12 de maig, el ple de Benissa va aprovar convocar una manifestació per al dia 5 de juny sota el lema “Demanem la variant ja, sense mes demores”. A més, es va decidir posar un comptador en un carrer del municipi en el que s’aniran indicant el nombre de dies que transcorren des de la data de la manifestació, al d ‘inici de les obres, paralitzades des de fa més d’un any.
La suspensió d’aquesta variant, a conseqüència de que l’empresa adjudicatària dels treballs, BEGAR SA, va entrar en concurs de creditors, està causant greus trastorns en la circulació de la zona. A més, obliga a continuar travessant el nucli urbà de Benissa per l’estreta i perillosa travessia de la N-332