El dilluns, el bloc jove de la marina alta, va presentar el tradicional acte de l’aplec del castell. Amb aquest acte, els valencianistes de la comarca commemoren la resistència de Dénia davant els successius atacs de les tropes borbòniques durant la guerra de successió.

Aquest any, la data triada pels joves del Bloc per fer l’aplec és el diumenge 19 de desembre. Com a portaveu dels joves, Maria Silvestre, va explicar com es desenvoluparan tots els esdeveniments del diumenge, “l’acte començarà amb una concentració davant la placa de Basset, a l’encreuament del carrer la Bretxa i el Carrer Loreto, des d’allí pujarem al castell acompanyats per la colla de tabalets i dolçaines La Xareta. I una vegada al castell, hi haurà un teatre a càrrec de Cèsar Monzonis, seguidament els parlaments polítics, i l’homenatge a Basset i als Maulets”. Per finalitzar, “es té previst un dinar de germanor on gaudirem d’un dinar cassolà, envoltat d’amics i amigues del BLOC”, va explicar Silvestre.

Uns dels protagonistes de l’acte serà Dimas Montiel, actual regidor a Dénia i el candidat del Bloc a la Coalició Compromís per la circumscripció d’Alacant. Montiel serà un dels encarregats de fer un dels parlaments a l’aplec. “Volem fer extensible la convocatòria a tota aquella gent que creu en un canvi, i està convençuda que hi ha altres maneres d’entendre la política i volen fer-ho amb compromís, valentia i alegria”, amb aquestes paraules Montiel va convidar a tota la comarca a participar d’aquest aplec, l’últim abans de les eleccions.

Trobada de joves nacionalistes de les Comarques Centrals.

Diumenge proper Dénia acollirà, a més, una trobada dels col·lectius del BLOC JOVE de les Comarques Centrals Valencianes. Aprofitant la celebració del tradicional aplec de la Marina, els joves valencianistes han preparat una jornada de dinamització, que servirà per posar sobre la taula la necessitat de vertebrar el territori valencià i el paper transcendental de les comarques centrals del País Valencià en el marc d’un eix mediterrani cada vegada més necessari.

Maria Silvestre, ha explicat que “les Comarques Centrals Valencianes són una realitat que cal fomentar, tant des del punt de vista social, cultural com econòmic. Tenim un govern que ens vol separar en tres províncies despersonalitzades, en compte de vertebrar el país. Tenim molts motius per apostar per un model de País ordenat: els joves del sud hem de poder recórrer el país en transport públic; la joventut de Gandia ha de poder apropar-se a Dénia en tren; i, en definitiva, hem de fomentar una mobilitat sostenible”.

Les Comarques Centrals ha sigut un projecte referent per als valencianistes. Ara, “el BLOC JOVE vol posar-lo de nou sobre la taula, com una aposta de futur, com un projecte de país contraposat a la Comunitat del PP i PSOE”, ha explicat Silvestre.