Enric Vengut és proclamat per unanimitat secretari comarcal del BLOC de la Marina Alta

El passat dissabte, el BLOC NACIONALISTA DE LA MARINA ALTA tenia una cita important en la celebració del seu VI Congrés Comarcal, en que els valencianistes renoven els seus càrrecs, i deixen patent la direcció política que ha pres el partit per treballar per futur més immediat.

, secretari local del col·lectiu de Dénia, va ser l’encarregat d’obrir l’acte i donar la benvinguda al centenar de militants que es troben a la casa de Cultura de Dénia. La Mesa del Congrés va estar presidida per Joan Miquel Garcés, alcalde de Xaló, i per Josep Ivars, alcalde de Senija, Paula Espí, membre del secretariat de Dénia, i Àngels Grimalt, del Bloc Jove.

El informe de gestió de Joan Gasquet al cap davant de l’executiva comarcal, va ser aprovat per unanimitat pels assistents a l’acte. Gasquet, va voler agrair el treball realitzat a les persones que l’havien acompanyat en el seu executiu, i va fer un repàs de les tasques realitzades durant els tres anys de mandat, així com una menció especial als períodes electorals del 2011.

Sols es va presentar una candidatura per optar a la nova executiva comarcal, aquesta estava encapçalada per Enric Vengut, i va rebre el suport unànime de la militància. L’executiva la completen Xavi Tro (Secretari d’organització), Miquel Pastor (Finances), Anna Perís (Formació), Josep Rovira (Implantació i Acció Electoral), Dàmaris Soler (Acció electoral), Sergi Ferrús (Política municipal), Conxa del Ruste (Educació i sanitat), Dimas Montiel (Coordinació nacional), Mayte Far (Moviments cívics), Josepa Chorro (Medi Ambient), Xavier Pons (Economia), Maria Silvestre (Igualtat), i Gerard Fullana (Comunicació).

Vengut, acompanyat per la resta de persones del nou executiu, va explicar que “treballarem per coordinar i dotar de totes les eines necessàries els col·lectius locals del BLOC de la Marina Alta, per a que estos es puguen dedicar a atendre i treballar de manera eficaç per les persones de les respectives poblacions”.

Som un partit humil que aspira a revolucionar el mon de la política”, exclamava el nou secretari en una clara contraposició a les estructures i polítiques dels socialistes i populars, i recordava que “la societat està exigint canvis que els grans partits son incapaços d’assumir, i des del Bloc, i amb la Coalició Compromís, som una clara alternativa per oferir polítiques valentes”.

Vengut va finalitzar la seua intervenció asseverant que son l’únic partit que creu en les comarques com a forma d’organització del territori, per coordinar els pobles, i vertebrar el País Valencià.

Propostes de resolució

Durant el congrés també es van aprovar 5 propostes de resolució presentades pels propis militants. Entre els temes des les propostes estaven alliberament l’autopista AP-7, la sanitat a la comarca amb el reclam del servei d’urgències nocturnes de Ondara, El Verger, Pedreguer i Gata, el manteniment de la línia 9 del tren i la connexió ferroviària Dénia-Oliva-Gandia, el suport als agricultors valencians.

Per últim, el Bloc va aprovar presentar en tots els ajuntaments de la comarca, una instancia en la que li demane a l’alcalde/ssa de cada poble a ordenar a la Policia Local que no participe en cap nova ordre de desnonament, i es demana que es tinga en consideració la possibilitat de la cancel·lació per part dels Ajuntaments de comptes bancaris d’aquelles entitats que executen desnonaments contra ciutadans i ciutadanes dels nostres pobles.

Consellers Nacionals

Durant el Congrés també s’elegiren els nous membres de la comarca que formaran part del màxim òrgan de representació del BLOC entre congressos, i en aquest cas els nous consellers nacionals son: Josep Rovira, Paula Espí, Gerard Fullana, Josep Crespo, Rafa Carrió, Cèsar Palazuelos, Xavier PonsDàmaris Soler, Joan Miquel Garcés, i com a suplents Toni Costa i Vicent Crepo.

A més Enric Vengut, com secretari comarcal també en formarà part, junt amb el Benisser Xavi Tro que va ser triat conseller al Congrés Nacional del Bloc a finals de setembre.

Compromís a la Marina Alta

La secretaria d’Organització del BLOC, Àgueda Micó, va informar als assistents que durant els propers mesos les comarques i poblacions hauran de consolidar l’estructura de la Coalició Compromís. I que els partits que conformen la coalició estan treballant per dotar de mecanismes les comarques per dur este procés endavant. Procés que a la Marina Alta encapçalarà el nou secretari comarcal.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *