La comissió la Comissió de Sanitat i Consum de Les Corts, del dia 19 de Juny, va tractar una Proposició no de llei en la que el Grup Parlamentari Compromís demanava la reobertura del les urgències nocturnes als pobles de la Marina Alta que es van vore afectats per les retallades de serveis (Pedreguer, Ondara, Gata i El Verger).

La diputada de Compromís, que fa unes setmanes va estar a Dénia tractant temes de sanitat, va ser l’encarregada de defensar la reobertura de les urgències. Durant l’exposició de la proposició, que va ser presentada al mes de juliol de l’any anterior, va explicar que “els serveis d’atenció primaria aporten garantia, confiança i emparament a la gent davant de sinistre o malalties agudes” i va continuar assegurant que “una ràpida atenció en les urgències suposa un estalvi evitant hospitalitzacions innecessaris o tractaments més complexos al tallar de forma immediata les problemàtiques que es presenten”.

Per la seua part el diputat del PP, Luis Ibañez, va dir en la seua intervenció que “la realitat és que a efectes pràctics, aquí no ha passat res”, cosa que la diputada de Compromís va aprofitar per demanar-li que “eixiren dels despatxos i visitaren la comarca i conegueren de primera mà el diuen els habitants de la comarca”. Perquè segons Oltra “amb menys professionals i menys hores d’atenció, no es pot oferir el mateix servei que abans”. I va concloure la seua intervenció asseverant que és igual d’important una urgència a València que a qualsevol que a un poble de la Marina Alta.

Els 8 vots en contra dels diputats del PP van impedir que s’aprovara la proposició presentada per Compromís.

Reaccions a la Marina Alta

El portaveu comarcal de Compromís, Enric Vengut, considera lamentable que els diputats del Partit Popular impedisquen la reobertura de les urgències nocturnes, i opina que els representants populars de la comarca han quedat totalment desacreditats pel seu propi partit.

Vengut demana als regidors i alcaldes del PP de la comarca que planten cara al seu propi partit, i donen la cara pels ciutadans. I els ha exigit que siguen clars en el seu posicionament i que expliquen el perquè d’esta contradicció, votant en contra en la comissió de sanitat.

Per últim el portaveu comarcal considera cal fer un pas endavant i fer valdre els acords plenaris aprovats per unanimitat als pobles de la Marina, en el que es demanava restablir els serveis d’urgències, amb l’objectiu de fer canviar el posicionament del govern valencià respecte a este tema.