Compromís ha volgut aprofitar l’efemèride de l’Aplec de la Marina al castell de Dénia per pronunciar-se contra el tancament de la ràdio i televisió pública valenciana. D’aquesta manera la coalició valencianista centrarà el contingut polític d’aquesta trobada al voltant del perjudici que suposa el tancament d’aquest servei públic.

Toni Reig, extreballador de RTVV, serà l’encarregat de posar veu a les reivindicacions en contra del tancament aquest mitja públic i a favor d’una ràdio i televisió valenciana de qualitat, plural i en valencià. Durant l’acte polític que tindrà lloc al Castell també intervindran Imma Hernàndez (Ràfol d’Almunia), Àngela Gòmez (Poble nou de Benitatxell) i Conxa del Ruste (Pego).

L’aplec començarà en la Glorieta a les 11 hores, on l’associació dels “Miquelets del Regne de València” recrearan l’entrada de Basset a Dénia i desfilaran fins la plaça de l’Ajuntament on representaran la proclamació de Carles III com a rei dels valencians, i on el “batlle” Gavilà donarà les claus del Castell al general Basset. I a continuació es dirigiran cap al Castell on tindrà lloc l’acte polític. Aquest any l’aplec coincidirà amb el mateix dia, 17 de novembre, que ocorregueren aquestos fets ara fa 305 anys.

Des de Compromís han considerat que aquest era un bon moment per mostrar el rebuig al tancament d’aquest mitjà públic, adverteixen que continuaran fent tot el possible per evitar que aquest fet supose el final de RTVV. De fet el grup parlamentari a les Corts va presenta, al jutjat de guàrdia, una denúncia per via penal contra el Consell per entendre que hi ha prevaricació en la maniobra realitzada pel govern del PP per recuperar el control de RTVV.

Aquesta denúncia, dirigida a la Sala Civil i Penal del TSJCV per estar aforats dels membres del Consell, ha estat signada pels sis diputats de Compromís a les Corts i se suma a les accions judicials iniciades per la coalició amb la presentació d’un recurs contenciós-administratiu pel nomenament de nous consellers de RTVV.

També des de l’ambit local Compromís ha mostrat suport als treballadors i a través de diverses mocions ha exigit al Consell cercar alternatives de viabilitat per al manteniment d’una ràdio i televisió pública valenciana, propera, plural i imparcial com a servei públic fonamental per a al defensa i l’ús de la nostra llengua, el coneixement de la realitat territorial, cultural i de cohesió social.