El rescat de l’AP-7 arriba als ajuntaments.
Font: Pica’m 28 març de 2010 a Infraestructures, Política
El BLOC està diposat a arribar fins al final en la seua proposta de rescat de l’AP-7 per tal de suprimir el peatge d’esta columna vertebral de bona part de l”eix mediterrani peninsular. Els valencianistes han anunciat la presentació de mocions als ajuntaments on tenen presència municipal.
El text suposarà un suport a les Corts Valencianes en la tramitació d’una proposició no de llei que procurarà alliberar del peatge de l’AP7 al seu pas pel territori valencià tal i com va proposar el Síndic de Compromís i secretari general del BLOC, Enric Morera.
La iniciativa municipalista s’ha estrenat a la Marina Alta, on el secretari comarcal dels valencianistes, Joan Gasquet demana que es pose fi “al greuge comparatiu que arrossega el País Valencià” respecte altres territoris en matèria d’infraestructures.
L’alliberament del peatge – argumenten- evitaria la construcció de noves variants amb el suposat estalvi mediambiental i econòmic que això suposa. Així mateix la mesura permetria dotar de major competitivitat a les empreses valencianes que ara han de pagar peatges per tal de transportar les seues mercaderies.
A la xarxa social Facebook, un grup amb més de 9.000 membres dona suport a la mesura.
Font Ràdio Pego:
Premsa a Dilluns, 29 de Març de 2010 a les 13:27
L’aprovació del text, que ja compta amb el precedent de Poble Nou de Benitatxell, permetrà recolzar a les Corts Valencianes la tramitació d’una proposició no de llei “per a alliberar del peatge la totalitat del tram de l’AP-7 que transcorre pel territori valencià”.
Dijous passat a la seu del Bloc de Dénia, representants de la formació nacionalista comarcal Alta realitzaren una roda de premsa per explicar la proposta d’alliberament de l’AP7 i les mocions que presentaran tots els municipis de la Marina Alta (i tot el País Valencià) on està té representació municipal el Bloc.
Després d’un temps en què la via ampla, la via fèrria que hauria d’unir la Safor i la Marina Alta, s’ha erigit en l’autèntica i quasi única protagonista de les reivindicacions comarcals en matèria d’infrastructures, el Bloc ha decidit tornar a prendre la bandera de l’alliberament de l’AP-7. Els nacionalistes han anunciat que presentaran una moció sol•licitant la gratuïtat de l’autopista en tots aquells ajuntaments del País Valencià on tinguen representació municipal.
L’aprovació del text, que ja compta amb el precedent de Poble Nou de Benitatxell, permetrà recolzar a les Corts Valencianes la tramitació d’una proposició no de llei “per a alliberar del peatge la totalitat del tram de l’AP-7 que transcorre pel territori valencià”, explicava el secretari d’organització comarcal, Josep Antoni Femenia. Per la seua banda, el secretari comarcal dels nacionalistes, Joan Gasquet, recordava que es tracta d’una “reivindicació històrica” i que amb la seua gratuïtat “es posaria fi al greuge comparatiu que arrossega el País Valencià respecte a altres autonomies”.
Gasquet afegia que el canvi de règim també suposaria un estalvi a les arques de l’estat, al no fer-se necessària la creació de les diferents variants que demanden moltes ciutats travessades actualment per la N-332, a més “dotaria de major competitivitat a les empreses del territori valencià que ara han de pagar peatge per a transportar les seues mercaderies”. Són motius que, al parer del secretari comarcal del Bloc, “justifiquen la mesura”. I per a dur-los a terme “és convenient la creació d’un clima que afavorisca el debat i la reacció de la ciutadania”, afirmava Joan Gasquet
Noticia de Canfali traduïda al valencià.
Després d’un temps en què la via ampla s’ha erigit en l’autèntica i gairebé única protagonista de les reivindicacions comarcals en matèria d’infraestructures, el BLOC ha decidit tornar a prendre la bandera de l’alliberament de l’AP-7. Els nacionalistes han anunciat que presentaran una moció demanant la gratuïtat de l’autopista en tots aquells ajuntaments de la Comunitat on tinguin representació municipal.
L’aprovació del text, que ja compta amb el precedent de Poble Nou de Benitatxell, permetrà donar suport a les Corts Valencianes en la tramitació d’una proposició no de llei “per alliberar del peatge la totalitat del tram de l’AP-7 que transcorre per l’ territori valencià “. El secretari comarcal dels nacionalistes, Joan Gasquet, ha recordat aquesta setmana que es tracta d’una “reivindicació històrica” i que amb la seva gratuïtat “es posaria fi al greuge comparatiu que arrossega el País Valencià respecte d’altres autonomies”.
Ha afegit que el canvi de règim també suposaria un estalvi a les arques de l’estat, en no fer-se necessària la creació de les diferents variants que demanen moltes ciutats travessades actualment per la N-332, a més que “dotaria de major competitivitat a les empreses de la Comunitat que ara han de pagar peatge per transportar les seves mercaderies “. Són motius que, al seu parer, justifiquen la mesura. Segons afirma, “és convenient la creació d’un clima que afavoreixi el debat i la reacció de la ciutadania”.
Noticia Las Provincias.
El Bloc proposa el tall de la N-332 per reclamar la variant de Benissa
Els nacionalistes de la comarca comencen una campanya per aconseguir la liberalització del peatge de l’AP7 en el seu tram valencià
El grup municipal del percep-Bloc de Benissa perfila ja mesures contundes per exigir al Govern Central que reprendre les obres de la variant de la N-332 al seu pas per aquest municipi, paralitzades des de fa un any. Entre les propostes reivindicatives, la formació independent-nacionalista parla de concentració ciutadana o tall de la carretera nacional, per pressionar Foment.
El portaveu del grup municipal, Xavi Tro, va explicar ahir que la variant de Benissa estava reflectida en el Pla de Carreteres de 1984-1991, i per tant, per a «l’any 91 hauria d’haver estat acabada», va apuntar. No obstant això, gairebé 20 anys després les obres gairebé ni s’han iniciat.
Tro va recordar que al maig «es complirà un any de la paralització de les obres» d’aquesta via des que l’empresa adjudicatària Begar Construcciones y Contratas, «una de les implicades en el cas Gürtel», va afegir, va aturar l’execució en estar en un procés de suspensió de pagaments.
A més, el regidor nacionalista va indicar que també fa set mesos des que el portaveu del PSPV a Benissa, Vicent Cabrera indicarà que el Ministeri de Foment havia de signar el contracte amb una nova empresa. No obstant això, «gairebé un any després, Benissa continua sent ignorada i oblidada pel Govern Central a aquest tema i les obres continuen estant completament parades» es lamenta la formació nacionalista.
Percep Bloc va indicar que Benissa espera des de fa mesos que se’ls citi a Foment per informar de l’estat de tramitació de l’expedient de la variant. El partit va posar termini a aquesta espera, el 7 de maig i si no s’ha rebut una “resposta satisfactòria» es demanarà a la resta de grups municipals que es coordini una mesura més contundent com «una mobilització ciutadana de protesta», o fins i tot «si és possible un tall de la carretera N-332, buscant d’aquesta manera pressionar el Govern Central per exigir-li el començament de les obres de la variant de Benissa ».
Xavi Tro va realitzar aquestes declaracions en una compareixença pública de representants del Bloc de la Marina Alta, celebrada ahir a Dénia, sobre una altra infraestructura viària, la liberalització del peatge de l’AP-7.
Es tracta d’una altra de les «reivindicacions claus del nacionalisme polític del País Valencià», va assenyalar el secretari nacionalista comarcal, Joan Gasquet, que va afegir que des del Bloc sempre «s’ha apostat més per aquesta mesura abans que la realització de les variants que es han fet a la nostra comarca ».
El Bloc presentarà en els ajuntaments de la comarca en els que té representació una moció en la qual es demana la liberalització del peatge en tot el tram de l’AP-7 que transcorre pel territori valencià. Queixes que pretenen «arribin a les Corts Valencianes i també a Barcelona».
Així mateix, Gasquet va dir que la societat «s’ha d’entendre que aquesta liberalització del peatge de l’autopista és una necessitat per al nostre desenvolupament econòmic» igual que la línia ferroviària Gandia-Dénia. A més el Bloc titlla de «greuge comparatiu» amb altres regions del territori espanyol «que s’han vist afavorides per la liberalització de peatges». El partit creu que la Marina Alta és la comarca més perjudicada, «som els que més paguem per anar a València o Alacant», de manera que «és lògic que el moviment pro liberalització sorgís en un poble de la comarca, Poble Nou de Benitatxell ».