L’executiva del BLOC de la marina alta, considera que l’encreuament de responsabilitats que estan protagonitzant el PP i el PSOE sobre quina administració ha de fer-se càrrec de la construcció de la línia Gandia-Dènia “és vergonyós i un insult a la gent que vivim a la marina alta.. Ambdós mostren la desídia més absoluta culpant-se uns a altres, defugint responsabilitats i practicant el victimisme que al final paguen els ciutadans de la nostra comarca i d’arreu del País Valencià. Així que només podem qualificar de burla la petició firmada per l’alcaldesa de Dénia Ana Kringe i el Conseller d’Infraestructures Mario Flores.

El BLOC de la marina alta recorda que en febrer de 2007 la Generalitat i el Ministeri arribaren al compromís pel qual l’administració autonòmica assumia la construcció de la línia Gandia-Dènia, “a canvi que el Govern Central millorara l’estat de la línia Xàtiva-Alcoi. Tanmateix, un any després el Consell deixà sense efecte aquest compromís, excusant-se en la manca pressupostària. Ara vegem que els acords basats en la reciprocitat tan sols serveixen per a justificar la falta d’inversions de les dos administracions”.

Per tant considerem que pel que fa a la Generalitat Valenciana “en lloc de practicar victimisme de cara Govern de Zapatero, ha de complir amb les seues obligacions, i destinar les partides necessàries en els pressupostos per al tram del ferrocarril Gandia-Dénia, evidentment el Consell “no pot estar reclamant unes intervencions al govern central, quan ell per sí mateix tampoc fa res”.

L’executiva comarcal assenyala que la dinàmica “en la què ha entrat la Generalitat i el ministeri és molt trista. És el model d’acusar-se un a l’altre. Mentre açò passa, està abandonada la construcció de la línia de Gandia-Dènia, des de fa més de 20 anys.
El BLOC de la marina alta recorda que ha engegat una campanya de presentació de mocions als plens de la nostra comarca que ja han sigut aprovades per unanimitat en pobles com Benissa i Pedreguer.

En la moció, el BLOC exposa l’actual conjuntura del Pla Estratègic d’Infraestructures i Transport (PEIT), d’àmbit estatal, que preveu inversions per a la xarxa de rodalies a tot l’Estat. Un pla, que ja s’ha concretat per als nuclis de rodalies de Madrid (5000 milions d’euros) i Barcelona (4000 milions d’euros).

Amb aquesta moció el BLOC reclama l’aprovació també del Pla de Rodalies de València, (amb una previsió d’inversió de 2500 milions d’euros), i que els Ajuntaments de la nostra comarca es posicionen des de l’inici i de manera decidida en la reivindicació que aquest pla incloga com a prioritària la línia Gandia-Dénia.

En aquest mateix sentit, el secretari general del BLOC i diputat a les Corts Valencianes, Enric Morera, va presentar a Gandia i a Dénia el passat 13 de març, una proposició no de llei que ha registrat en les Corts per fer constar la protesta formal i indignació davant el Consell i davant el Govern de l’Estat Espanyol, per la situació de bloqueig que pateix el projecte del Tren Gandia-Dénia, alhora que insta el Govern Valencià i el Govern Central a arribar a un acord sobre el Pla de Rodalies de València, en consonància amb els plans dels nuclis de Madrid i Barcelona, on la línia ferroviària Gandia-Dénia siga prioritària.

En la roda de premsa que es va fer a Dénia fa dos setmanes juntament amb el portaveu del grup municipal del BLOC a Dénia, Pau Reig i el ja ex-secretari comarcal del BLOC Xavi Pons, el diputat nacionalista va manifestar que el Tren Gandia-Dénia es un símbol de com als valencians se’ns ha pres el pèl el PP i el PSOE, que quan van a Madrid actuen en clau de partit i no defensen els interessos valencians.