Enric Vengut, secretari comarcal: “No és nou, PP i PSOE mantenen una lluita mediática però quan el poder bipartidista perilla es posen d’acord, ho hem vist en la marginació dels valencians i ciutadans de la Marina en els pressupostos de l’estat, en l’estatut d’autonomia, en el tren Gandia-Dénia, en el 5% de quota electoral, en el corredor mediterrani i ara a Benidoleig”. Per la seua banda l’alcalde de Benidoleig ha explicat que “la vertadera i única justificació de la moció és pel poder. Ho lamentem perquè nosaltres sempre hem entés que estar al poder és per a servir al poble, a tot el poble i no sols als qui t’han votat”.

La Coalició Compromís de la Marina Alta ha fet mostra d’unitat aquest matí a Dénia al voltant del encara alcalde de Benidoleig, Josep Vicent Pons. Regidors i militants de la coalició han insistit en destacar “que hi ha municipis on les diferències entre el PP i el PSOE no són tan amples com se sol pensar, ara ho hem vist a Benidoleig però fa poc ho vam viure a Senija o a Xaló”.

Compromís ha destacat que “el canvi polític a Benidoleig mitjançant una moció de censura entre PP i PSOE no respon a cap necessitat de la ciutadania, només a un pacte per aconseguir el poder”. En este sentit han afegit que en el cas del PP i PSOE en molts casos “passa que ja no es tracta d’un tema d’esquerres o dretes es tracta de la concepció del sistema polític com un espai on perpetuar-se, l’obsessió per mantener una visió de la política bipartidista, tancada a la societat, de propietat privada”.

En aquest sentit, el secretari comarcal Enric Vengut ha destacat que “en molts pobles fins ara PP i PSOE teníen prou amb discutir de cara a la galería, sabedors que l’alternança bipartidista estava assegurada, o governa un o governa altre, però Compromís ha començat a posar punt i final a això i sembla que no s’ho están prenent gaire bé”.

Compromis ha acusat PP i PSOE de posar-se d’acord per no dur endavant projectes clau per a la comarca, com ara el tren Gandia-Dénia o en l’escàs finançament dels ciutadans valencians i de la Marina Alta per part dels governs de Zapatero i Rajoy. “PP i PSOE sempre han preferit invertir en altres comunitats autònomes, en altres comarques, en això sempre s’han posat d’acord”, han afirmat.

Coalició Compromís ha volgut llançar, no obstant, un missatge de tranquil•litat i serenitat en els pobles on actualment s’està governant en coalició amb el PSPV. “Apostem per mantenir l’estabilitat de govern perquè no és moment per desequilibris polítics partidistes”, han destacat.

També ha estat present l’alcalde i els regidors de Bloc-Compromís Benidoleig. Pons, sobre la moció de censura ha remarcat que “estàvem esperant-ho perque la veritat és que des d’un principi ens pensàvem que ells anaven a governar. Han anat treballant de la pitjor forma, afonant al poble. No volem cap medalla, pero Benidoleig està hui com pocs pobles, no devem res, tenim remanents importants per fer front a totes les convocatòries que puguen eixir perquè treballem des de fa tres legislatures per les necessitats del poble dins de les nostres possibilitats”, també ha recordat que aquesta maniobra per part del PP i PSOE “no té cap fundament, sols volen entrar al poder per tindre poder i no per servir al poble. Si va endavant, el temps dirà el per què de la moció”

A l’acte ha assistit el síndic de Compromís a les Corts Valencianes i secretari general del BNV, Enric Morera. Aquest ha destacat que “no té cap de trellat que els socialistes de Benidoleig s’alien amb aquells que estos dies estan votant en contra de totes les esmenes que hem presentat per a millorar la inversió de la Generalitat en els pobles i ciutats de la Marina Alta, i en concret de Benidoleig”.