Assegura que el tancament de línies  de primaria pot suposar inici d’una estratègia per  acabar tancant alguna de les instal·lacions educatives a Dénia

Compromís ha traslladat a les Corts Valencianes la seua indignació en forma de pregunta parlamentaria per la situació educativa que viu la comarca.

El diputat Josep Maria Pañella ha registrat un escrit on demana que “s’expliquen els motius pels quals la Conselleria no va atendre les al·legacions del Consell Escolar Municipal de Dénia per evitar que l’escola pública de la localitat perguera dues unitats de primaria (CEIP Llebeig) i una infantil (CEIP La Xara).” Pañella lamenta la falta de voluntat de la Conselleria per dur a terme una planificació adequada a la necessitat educativa de la població de Dénia.

 El portaveu comarcal de Compromís, Enric Vengut, assegura que el tancament d’aquestes línies pot suposar inici d’una estratègia per acabar tancant alguna de les instal·lacions educatives de la localitat. Vengut considera poc apropiat per part de la Conselleria donar l’esquena al Consell Escolar Municipal de Dénia, que son els coneixedors de les necessitats educatives. Per això des de Compromís esperen els motius de les negatives a les al·legacions i demanen que es reconsideren aquestes mesures.

Compromís Marina Alta ha recordat també el cas de Xaló, on des de fa 15 anys esperen algun moviment de la Conselleria d’Educació per remodelar el seu centre educatiu. A l’actualitat aquest centre es troba partit en dos espais separats per dos quilòmetres de distància, amb una part dels alumnes d’infantil ubicats en les antigues escoles, amb més de 40 anys d’antiguitat.

 Vengut també ha fet menció de la situació en la que es queden els pobles de la marina alta, als que la conselleria ha suprimit les aules rurals. El portaveu comarcal ha qualificat aquesta mesura de desproporcional i fora de lloc, que suposa un atac a la qualitat de vida als habitants de les zones afectades. El Grup Parlamentari portarà a les Corts aquesta crítica per revertir la situació.

 El secretari comarcal ha qualificat com a “ridícul” que la consellera d’Educació parle de qualitat educativa o plurilingüisme quan es dedica a amuntonar 30 alumnes per aules. “ Quin pla educatiu segueixen 30 alumnes de 3 anys en una aula amb un sol mestre? El govern valencià està convertint les escoles de la nostra comarca no en centres educatius sinó en espais massificats amb funció de guarderies”, ha destacat.