Quan es privatitza un hospital els marges de benefici es confonen amb el dret a la salut de les persones, fins i tot les empreses juguen a disfressar les dades que el seu propi govern oferix”, ha destacat el secretari comarcal de Compromís, Enric Vengut. Compromís denuncia, a més, el cas de Benigembla on Generalitat i Marina Salut han inaugurat un centre que es van negar a finançar.
Quan l’hospital de Dénia era de gestió pública el temps d’espera d’urgències es media tenint el compte el temps que a un malalt tardava en tractar-lo un metge. Ara, una nota de premsa de la pròpia empresa privada que gestiona l’hospital de Dénia reconeix que amb la privatització del servei els barem han canviat. Des que es gestiona de forma privada l’hospital entén per atenció sanitària “el temps que transcorre des que el pacient arriba a l’hospital i és avaluat per un professional sanitari, realitzada per infermeria”. És a dir el temps d’espera ja no és implica ser atès per un metge, sinó per un infermer.
Compromís Marina Alta ha destacat que “és surrealista que l’empresa privada disfresse les pròpies dades que ha ofert a les Corts el Govern Valencià i s’ha preguntat de què més serà capaç l’empresa en el seu intent de defensar el seus interessos privats”.
En aquest sentit Vengut ha demanat a la ciutadania “encetar una revolta ciutadana a la Marina Alta per denunciar un procés de retallada de drets essencials dels ciutadans que el PP va començar molt abans d’iniciar-se la crisi, amb la clara idea de desviar el servei públic a l’interès privat”.
Compromís ha destacat que “la Marina Alta està vivint la retallada de serveis sanitaris més gran de la democràcia, unes retallades dictades pels qui volen que la salut dels nostres ciutadans estiga condicionada al poder adquisitiu, ens volen instaurar el tan tens tan et pots curar i això és inadmissible”.
Compromís denuncia que la Generalitat inaugura el centre mèdic de Benigembla que es va negar a finançar
L’alcalde de Benigembla, Juan Caselles Mengual i el secretari comarcal de Compromìs han emés hui un comunicat on acusen el govern valencià i l’empresa Marina Salut d’inaugurar instal·lacions que s’han negat prèviament a dotar dels recursos necessaris per a funcionar. És el cas del centre mèdic de Benigembla, instal·lació paralitzada durant temps i que s’ha pogut finalment posar en funcionament gràcies a la contribució municipal i per la donació de l’entitat sense ànim de lucre Xaló Valley Help. La Generalitat Valenciana i l‘empresa privada Marina Salut s’havien negat a finançar el cost total de la inversió i de fet només s’han fet càrrec d’una aportació econòmica de 5.200 euros. L’ajuntament de Benigembla ha aportat el local i part de la seua adequació, mentre que l’associació sense ànim de lucre ha aportat 2450 euros.
El secretari comarcal de Compromís, Enric Vengut, ha denunciat que “a la Marina Alta el PP ens ha fet retrocedir 30 anys en política sanitària i ho fa fet sense cap tipus de complexe, entregant la sanitat de tots a una empresa privada, convertint el dret a la salut en un negoci”.
Tal i com ha informat l’alcalde de Benigembla Compromís denuncia que “és immoral que Marina Salut i la Generalitat desembarquen a Benigembla per treure pit d’una inauguració d’una instal·lació que haurien d’haver assumit ells i de la qual només s’han fet càrrec d’una petita part”.