Al darrer diumenge d’Octubre, com es tradicional, el BLOC i ara Compromís es donar cita als peus del monestir del Puig des d’on Jaume I va conquerir València. Aquesta era la 36ena edició de l’aplec que ha esdevingut un referent per al valencianisme polític, i una data ineludible també per a la gent de la Marina Alta.

Més de mig centenar de persones de la nostra comarca van assistir al Puig per passar un dia festiu i també molt reivindicatiu. I es que un dels punts forts de la jornada van ser els parlaments del Portaveu de Compromís i diputat a Les Corts Valencianes, Enric Morera, el diputat a les Corts i president del partit, Josep Maria Pañella i del diputat al Congrés, Joan Baldoví. A més, el partit fa fer entrega dels guardons el Bloc d’Or a l’associació de víctimes del Metro i als Docents de les Illes Balears.

De les intervencions cal destacar la dura crítica de Baldoví als diputats que es limiten a defensar els interessos del seu partit en lloc dels de la terra a la qual representen perquè “resulten triats ací per a representar-nos a Madrid però són els mateixos que perden de forma vergonyosa l’adjectiu de valencià en el moment en el qual creuen l’altiplà de Requena-Utiel perquè són els que estrenyen el botó del càstig en els Pressupostos Generals de l’Estat que literalment ens exploten”.

Després de les intervencions polítiques la festa va continuar amb el dinar, les actuacions d’Eugeni Alemany i el grup de música Mox, i amb la fireta d’infantil i d’artesania.