La Coalició Compromís, mitjançant la diputada Mònica Oltrà, ha defès la proposta de rescissió de contracte amb l’empresa privada que gestiona la sanitat a la Marina Alta durant la comissió que va tindre lloc el dimecres, en Les Corts Valencianes. La proposició ha tingut el suport de l’oposició però ha s’ha trobat amb la negativa del Partit Popular, a pesar que 14 Ajuntaments de la comarca, alguns d’ells amb el vot favorable dels populars, sol•licitaren rescindir el conveni amb Marina Salud i tornar a la gestió pública dels serveis sanitaris.

Durant les intervencions s’ha destacat un “incompliment flagrant del contracte” per part de l’empresa gestora i s’ha exigit als responsables del govern que actuaren front aquesta situació. Oltra ha acusat al PP de tindre un tracte de favor cap a la concessionària i, per contra, “abandonar, discriminar i trair als habitants de la comarca en matèria de sanitat”, i ha proposat la possibilitat que els serveis jurídics de la Generalitat estudien la possibilitat d’exigir que l’empresa indemnitze a l’administració pública pels incompliments contractuals.

La diputada ha arribat a advertit a Luis Ibañez (PP), que es trobaran en el jutjat en el moment que des de Compromís detecten que el govern presidit per Fabra faça alguna maniobra per cobrir les esquenes a qualsevol empresa que estiga incomplint amb els serveis als valencians.
comissio_sanitat_oltra_web

A la comissió estaven present, com a invitats, militants i càrrecs de Compromís de la Marina Alta, entre altres l’alcalde de Xaló, Joan Miquel Garcés; Joanvi Vallés, regidor de Gata de Gorgos o el portaveu comarcal, Enric Vengut entre altres.

Vengut ha assegurat que s’han viscut moments de “veritable impotència” al sentir les paraules de Ibañez lloant el servei sanitari de la comarca, i les considera “una falta de respecte de cara als ciudatans que han de fer ús d’aquestos serveis i pateixen una realitat que res té a veure la visió oferida pel representat del PP”. El portaveu comarcal ha lamentat que el govern haja decidit posar-se al costat una empresa privada en compte de defendre els interessos de les persones