Aposta per la “transparència política” amb un projecte “que no ha de donar comptes davant Madrid”

El secretari general del BLOC i candidat a la presidència en les pròximes eleccions de 2011 per Compromís, Enric Morera, ha presentat a Dénia les línies bàsiques del programa de la coalició, que neix de la unió del seu partit amb Iniciativa del País Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista del País Valencià. Es tracta d’una alternativa “a la resignació i al bipartidisme que hi ha actualment al País Valencià”. Juntament amb ell han estat Mónica Oltra, diputada i portaveu d’Iniciativa, Carles Arnal, d’Els Verds-Esquerra Ecologista del País Valencià, Dimas Montiel número dos de la coalició per la circumscripció d’Alacant, i Josep Crespo, secretari local del BLOC de Dénia. Tots ells han coincidit que “cal un canvi dràstic en la vida pública, perquè s’ha de buscar la transparència política i fugir de la corrupció i la degradació”.

Els representants de la coalició han destacat també que “estem junts perquè volem, no per obligació” i han apuntat que “aquest projecte que presentem té l’avantatge que no cal donar comptes d’ell a Rajoy o Zapatero”.

Per Morera, és vital que el País Valencià deixe de ser una autonomia “resignada i sigui un equip de primera divisió”. Segons indica, cal una canvi dràstic i un govern que en base a la cooperació “lluita pels interessos dels valencians”. El candidat a la presidència de la Generalitat ha citat tres projectes que per ell són fonamentals. Considera de vital importància que l’AP-7 es liberalitze i que el Pla de Rodalies de la Conselleria i el Ministeri “comence a donar terminis i temps” per executar el projecte del tren que unirà Gandia-Dénia.

Font: Ràdio Pego

Coalició Compromís es presenta com a l’alternativa al bipartidisme

Enviat per: Premsa a Divendres, 28 de Maig de 2010 a les 13:08

Dilluns passat es presentava a la Marina Alta aquesta projecte harmònic entre tres forces polítiques valencianes d’esquerres com són BNV, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista, un projecte polític que “parteix d’una voluntat, no d’una necessitat” que vol contribuir a fer un País Valencià potent, no una comunitat resignada”.

Dilluns passat es presentava a Dénia Coalició Compromís, formada pel BNV, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista. Tres partits que aposten, amb aquesta unió per la “transparència política” amb un projecte “que no ha de donar comptes davant de Madrid”, ben al contrari, ja que vol contribuir a fer un País Valencià de primera divisió, no una comunitat resignada, sinó un País Valencià potent”.

Dimàs Montiel, candidat del Bloc en la circumscripció d’Alacant i número 2 per Coalició Compromís destacava la importància de la tasca feta pels diputats de Compromís a les Corts Valencianes, ja que assegurava Montiel “han complit la seua paraula de traslladar la veu de la gent que encara creu en l’honestedat, en la veritat i en la valentia a l’hora de traslladar propostes i solucions per als valencians i les valencianes”. Això pel que fa al que es duu de legislatura, però situant-se en el present, Dimas Montiel argumentava que “ara del que es tracta és de renovar eixe compromís, de treballar fermament per la nostra gent i sobretot en la circumscripció d’Alacant on el pal de la crisi ha sigut encara més fort que en cap altra circumscripció del nostre país”.

Carles Arnal, portaveu dels Verds – Esquerra Ecologista, declarava que la Coalició Compromís “vol aspirar a més, ampliar més i tindre uns resultats millors en estes properes eleccions”. Arnal explicava que per a aconseguir-ho presenten un Compromís que “és sobretot una resposta contra la resignació” i és que assegurava l’ecologista, “no ens resignem a tindre el país com el tenim i volem una transformació en positiu que considerem que és absolutament necessària i absolutament inarjornable”.

Carles Arnal marcava els diferents compromisos que s’inclouen en la proposta política Coalició Compromís. En primer lloc, apuntava a què“és un Compromís amb els ciutadans […] i són uns compromisos molt concrets: un Compromís contra la corrupció, contra la degradació democràtica i que ens comprometem, com ja està fent-se, a lluitar en tota intensitat per una profunditat democràtica transparència, control i no admetre eixe nivell de corrupció”. En segon lloc, explicava que “és un Compromís també per defensar el País Valencià, la seua llengua, la cultura i el nostre autogovern màxim i no acceptar la degradació que també en este camp el PP està permetent”. Així mateix, apuntava que “és un Compromís també per l’equitat, pels serveis públics, pels serveis bàsics, abandonats tantes vegades davant els serveis privat”. “I sobretot també, és un Compromís ben clar per la sostenibilitat”, sentenciava.

Mònica Oltra, portaveu d’Iniciativa pel Poble Valencià i diputada a les Corts per Compromís recordava que el projecte que presenten no és “del tot nou perquè ja parteix de l’experiència del nostre treball al grup parlamentari”. Destacava Oltra que “és un projecte molt harmònic perquè en este cas estem junts els que hem volgut estar junts, els que des d’un principi vam creure en un projecte de convergència de les forces polítiques estan en eixe espai que no cobreix ni el PP ni el PSOE […] on les respostes són més plurals”. Remarcava clarament Mònica Oltra que Coalició Compromís “parteix d’una voluntat, no d’una necessitat”. Així mateix traslladava la diputada d’esquerres que Coalició Compromís “som l’alternativa al bipartidisme”.

D’altra banda, Oltra podia resistir-se a fer referència als retalls aprovats pel govern, unes mesures que qualificava de “duríssimes per als treballadors públics, duríssimes per a la gent gran, duríssimes perquè no hi ha ni una sola mesura que retribuisca allò que han fet els de la banca, els grans especuladors” el que la duia a concloure que “al final hem de pagar nosaltres el que han causat altres”.

Enric Morera, candidat per la Coalició Compromís a la Presidència de la Generalitat Valenciana, afirmava que la proposta presentada dilluns a Dénia és “l’autèntica novetat davant el panorama desolador que té la política valenciana del bipartidisme; d’un PP que governa i que governa malament i ens ha portat desastre en quant al model productiu i el número d’atur”. Definia Morera Coalició Compromís com “una fórmula de cooperació amb tota aquella gent volem dotar a la política valenciana d’un instrument al servei dels interessos valencians” i per a exemplificar-ho, asseverava el candidat a la presidència que “de nosaltres no mana ni Rajoy ni Zapatero”, que vol dir que “som una força d’ací, de casa, som l’equip de la terra”, continuava Morera, que feia una crida “a sumar encara més aquella gent que vol contribuir amb nosaltres a fer un País Valencià de primera divisió, no una comunitat resignada, sinó un País Valencià potent”.

Per aconseguir-ho Morera llançava tres propostes, primer “demanar al Govern Central que allibere el peatge de l’autopista AP7 en el tram a Dénia”. Segon “estarem atents per a defensar que el tren Gandia-Dénia es faça”. Tercer, “defensarem sempre que les caixes d’estalvis valencianes estiguen a favor de l’economia productiva i que les seues fundacions actuen a través de la seua obra social”.