Compromís qualifica com una “burla” que s’invertisca en escoles concertades mentre es retalla en l’escola de tots.

Compromís Marina Alta s’ha mostrat indignat davant la noticia que la Generalitat usarà diners públics per finançar l’existència d’un centre concertat a la comarca mentre la majoria de pobles de la comarca sofreixen retalls salvatges i mancances històriques educatives. “És una broma de mal gust que s’usen els diners de tots per pagar escoles on només podran assistir famílies d’alt nivell adquisitiu”, han destacat.

Així mateix, s’ha recordat a la Generalitat que la majoria d’escoles tenen mancances greus. És el cal de Xaló, que espera des de fa més de 15 anys que es pose solució a la demanda de remodelació del centre. L’escola està partida en dos edificis separats per 2km i s’usa un edifici municipal per poder acollir a tres unitats d’infantil. A més, el centre té mancances cròniques fruit dels més de 30 anys de vida del centre sense cap actuació de la Generalitat.

Des de l’executiva comarcal de Compromís es recorda que l’objectiu dels polítics ha de ser “que tothom tinga igualtat de condicions per accedir a un sistema educatiu de qualitat siguen quins siguen els recursos de les famílies, i no pagar centres on només poden accedir famílies adinerades”.  “Cal dir les coses ben clares, el que pretén la dreta és crear un sistema on depén del que tens et podràs curar o no de les enfermetats o podràs o no accedir a l’educació de qualitat”.