El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que hui, “és un bon dia per recordar que no tot se soluciona amb l’alta velocitat i l’estat té altres deutes pendents en matèria d’infraestructures, com ara les línies de Rodalia Gandia-Oliva-Dénia, la línia Vinaròs-Castelló o el manteniment i millora del ferrocarril Xàtiva-Alcoi, entre d’altres”.

Morera ha contestat així les afirmacions de la presidenta de Castella-La Manxa, Maria Dolores de Cospedal. Segons Morera, “la vertebració territorial de la que ha parlat la senyora Cospedal és la única que lamentablement entén el PP, que és la resultant d’unir-ho tot amb el centre, però els problemes de mobilitat dels ciutadans i ciutadanes no passen sols per poder viatjar a Madrid, sinó també passen per tindre unes millors infraestructures i millor connectivitat dins del seu territori, i és el que no tenim les valencianes i els valencians”.

I dins de l’apartat d’infraestructures, Morera també ha recordat que continua el peatge de l’AP-7, “per obra i gràcia dels governs del PP, malgrat que a les Corts Valencianes ja ens hem manifestat en contra del manteniment dels peatges i eixa proposta nostra s’ha aprovat amb el suport de tots els grups parlamentaris. L’empresa concessionària ja ha tingut molts beneficis i ha amortitzat totes les inversions que ha pogut fer, i ara ja és l’hora de que tot aquell qui vulga puga circular lliurement pel País Valencià, sense pagar peatges”.

El portaveu de compromís a la Marina Alta, Enric Vengut, ha volgut aprofitar l’ocasió per expressar el seu malestar per “la situació que pateix la Marina Alta i la resta de comarques que resten abandonades per falta d’inversions i infraestructures dignes per poder desplaçar-se amb normalitat, i poder millorar l’economia i la qualitat de vida a la comarca” i ha continuant assegurat que “el ministeri i conselleria ens han pres per ciutadans de segona, i això totalment inadmissible”.

Vengut lamenta que gran potencial turístic que té la Marina Alta queda contrarestat per les mancances de connectivitat amb València i Alacant, i es pregunta quants turistes hauran desestimat vindre a la Marina Alta per aquest inconvenient, ja que segons explica, “qui arriba en AVE o avió, i pretén arribar a la comarca, veu que les possibilitats per fer-ho passen per agafar un bus de línia, llogar un cotxe i pagar peatges, o en el millor dels casos agafar un “trenet” (des d’Alacant) que tarda més de tres hores a arribar a la capital comarcal”.