La Coalició Compromís va convocar per divendres una reunió oberta on el tema principal era la sanitat a la comarca de la Marina Alta. A l’acte estaven presents la diputada Mònica Oltra, el coordinardor del grup parlamentari Dimas Montiel, i responsables comarcals i locals de la Marina Alta.

La reunió va tindre una molt bona acollida per part dels veïns i veïnes de la comarca que van respondre a esta convocatòria. Segons els portaveu comarcal, Enric Vengut, això és degut a “la situació límit que els habitants de la comarca necessiten manifestar i mostrar el nostre malestar amb l’empresa Marina Salud”. Seguint esta premissa, la coalició va plantejar un acte en el qual els protagonistes eren les persones que havien vingut a explicar les seues experiències o opinions sobre la gestió sanitària.

Entre els temes que es van tractar durant l’acte, son els comiats dels treballadors que és calculen 17 el mes de maig, i aproximadament 30 des de l’inici de 2013. En definitiva ha hagut un acomiadament del 3 a 5% de la plantilla des de l’inici de la gestió per l’empresa concessionaria. I tot això sense tindre cap repercussió pel que fa el canon que la Conselleria paga a l’empresa. Aquestos acomiadaments provoquen casos com el de la població de Castell de Castells que els seus habitants sols disposen de 3 hores de metge a la setmana.

La diputada Mònica Oltra va explicar que des la Coalició després de demanar explicacions sobre el frau de les targetes sanitàries, així com del temps d’espera de les urgències, i sobre el tancament de les urgències nocturnes dels pobles de la comarca, com també la demanda de rescissió de contracte amb l’empresa de gestora, ara ha anunciat que han realitzat una petició al Consell per obrir una investigació especial a la gestió de l’empresa Marina Salud.

Entre els punts d’investigació estaria, la derivació de pacients malalts de càncer a clíniques privades en contra del criteri dels propis metges i metgesses; la derivació de pacients amb malalties greus a d’altres hospitals de la xarxa pública que no estiga justificada per motius mèdics sinó econòmics; la captació indeguda de pacients d’altres àrees amb objectius econòmics; o el compliment per part de l’empresa del disposar de mitjans materials i humans adequats per a donar un servei públic correcte.

 La diputada a lloat la gran tasca que estan duent a terme els professional sanitaris, a pesar de totes les pressions que reben des de l’empresa i amb totes les mancances de material, “es deixen la pell” per atendre als pacients.

Oltra va explicar que traslladaria a les Corts totes les demandes i queixes que durant la reunió s’havien tractat. I va animar als assistents a “no callar” i continuar treballant per aconseguir una gestió sanitària pública, on no hi haja cap empresa que jugue amb la salut de les persones a canvi de traure un profit econòmic.

La diputada va aprofitar per participar en la campanya de la Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Marina Alta on va estampar la seua signatura a favor de la petició al Consell de rescindir del contracte amb l’empresa gestora i apostar per la gestió pública de l’àrea sanitària de la comarca.