Diversos centenars de persones, amb maletes, es van reunir de manera simultània a les estacions de Dénia i Gandia per “agafar el tren”, convocats per Compromís de la Safor-Valldigna i la Marina Alta.

La coalició valencianista adverteix que no acceptarà més pròrrogues  i anima la joventut, perjudicada en el seu dia a dia, a incorporar este anhel al model de país sostenible i solidari que somiem.

trenDenia_web
Estació de tren de Dénia

Les immediacions de les estacions ferroviàries de Gandia i Dénia han acollit dissabte de matí, des de les 11:30 h, vora 400 persones disposades a agafar el tren Gandia-Oliva-Dénia. La ciutadania de les dues comarques s’ha concentrat, de manera simultània, per reivindicar una connexió entre ambdues ciutats, “que fou clausurada l’any 1974 amb la promesa d’un ràpid restabliment”. Convocada per Compromís, la gent ha fet de passatgera, i han acudit amb les maletes i amb un bitllet del trajecte que han pogut descarregar-se a través de la xarxa.

La lectura de la “carta oberta a la ciutadania” ha estat llegida de manera compartida per Àngels Gòmez (a Dénia) i pel jove Jesús Romero (a Gandia), connectats des de cadascuna de les ciutats.

trenGandia_web
Estació de tren de Gandia

La carta oberta reconeix que “no hem estat sols però sembla que tampoc hem estat suficients” i apel·la a incorporar el tren Gandia-Dénia al primer plànol de les reivindicacions ciutadanes; de fet, el final del document fa també una crida explícita a la joventut, “perjudicada en el seu dia a dia, a incorporar este anhel al model de país sostenible i solidari que somiem”.

La carta, però, no ha quedat en “somnis ni anhels”, més aviat adverteix que “no permetrem cap pròrroga més en l’inici de la construcció de la connexió ferroviària”. I està apuntalada amb missives molt clares: “reclamem a l’Estat Espanyol que en les inversions del 2014 la partida destinada per la construcció del Tren de la Costa en el seu tram Gandia-Dénia aparega la quantitat de diners necessaris per començar les obres d’aquesta infraestructura. Els habitants de la Safor i de la Marina no cessarem en la nostra reivindicació fins aconseguir esta infraestructura que es fonamental per a les dos comarques”.

A l’acte ha acudit el diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri.

Els participants també van fer referència a RTVV a l’inici: ”una setmana com aquesta no podem oblidar-nos de la nostra ràdio televisió valenciana, perquè volem poder vore la inauguració del Tren Gandia-Dénia per Canal9”.